Rosen

S Rosen jsem se seznámilajednoho večera poté, co se na naší blogovací tabuli objevila zprávička zoufalé a smutné dívky, kterou zrovna opustila LÁSKA. Jen malou duševní útěchu jsem ji poskytla, aby na své “neštěstí” nebyla sama a zrodil se mezi námi vztah. Vztah zralé ženy a Rosen, která mě spolehlivě pokaždé zavede do holčičího světa. Nemusíme se vidět tzv. in natura, stačí o sobě vědět. Tu krátkou zprávičkou, nebo článkem na stránkách Rosen.
=======
Před domem zastavuje auto. Někdo svítí baterkou na zvonek. “Crrrr, crrr!” řve se protivně zvonek.
“Koho sem zas čerti nesou,” v duchu proklínám dotyčného za dveřmi, neboť je jasné, že je konec čtení. Přesto odemykám dveře a do tmy volám: “Kdo je? Nikoho nevidím!”
“To jsem já, Rosen. Jdu si odpočinout na vaše sofa.”
“No tebe bych dnes už nečekala. Pojď honem do tepla, holčičko. Dnes večer snad čertice zahájily vánoční úklid. Všechno lítá, vody teče, jako když vylije ze škopku a ty mraky nevěstí nic dobrého. Kdo ví, jaká slota ještě přijde. Napadá mě – mamka ví, kde jsi?”
“Asi neví.”
“Tak ji pošli sms, že jsi v pořádku. Zatím uvařím čaj a přinesu něco malého pod zub.”
===

“Četla jsem, že jste se loni přestěhovali a že jsi pěkně z nového bydlení otrávená.”
“Pořád jsem si nezvykla. Připadám si jako vytržená z kořenů. Všude mám daleko a v baráku jsem jako v zakletém zámku.”
“Věřím, potřeby rodičů jsou jiné, než potřeby dospívajících dětí. Dům oceníš až za několik let. Uvidíš, budeš chválit prostorný dům se zahradou, který ti poskytne příjemné spočinutí, až budeš s dítkem jezdit k babi a dědovi. Mládí chce ruch alespoň města, diskotéky a noční život.”
“Jak to všechno víte?”
“Všechno jsem si pěkně zamlada prožila a dnes vím, že mi nic neuniklo a o nic jsem nepřišla. Miluju klid, přírodu a všechny sportovní aktivity. Na pořádné díze jsem byla před dvaceti lety.”
“Mám teď s pohybem docela utrum. Chodím na rehabilitace s kyčlemi a je to hrozná otrava. Těch lidí! Někteří se na mě dívají jako na simulanta. Taková mladá a prý kyčle!”
“Věřím, že máš problémy, ale nějak se mi to nezdá. Jak můžeš mít vyviklané kyčle. To je nějaká blbost. Nechci se nikoho dotknout, ale příčinu bych viděla někde úplně jinde. Možná, že je tvoje bolest způsobena nějakým blokem v oblasti bederní páteře. Já bych ti naordinovala pana MUDr.Miroslava Holuba. “Dělá” rehabilitaci, akupunkturu, EAV a hlavně na člověka hledí jako na individualitu, k níž je nutné mít speciální přístup.”
“To budu muset probrat s mamkou. Donesla jsem ty recepty, jak jste chtěla.”
“Nezapomněla jsi! Jsi hodná holka. Půjdu vedle do pokoje a ty si zatím odpočiň. Až budeš odcházet, stáhni roletku a zabouchni dveře.”

MSF a recepty na:
Roseniny košíčky.
Ořechové mušle.

Příspěvek byl publikován v rubrice Sofa pro návštěvu. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *