Burka

Tradiční oděv muslimských žen,

burkaburka je trnem v oku demokraticky smýšlejících lidí, kteří ji považují za vrchol diskriminace. Ovšem samotné muslimky ji považují, za tradiční oděv, kterého by se nerady vzdaly, neboť jim přináší i mnoho výhod a pohodlí. Proti tomuto oděvu nic nemám, pokud ho nosí doma, ve své zemi. Ale přijde mi divné, aby se muslimky halily do burky u nás, protože by se měly přizpůsobit poměrům dané země, stejně jako já se přizpůsobím u nich. Zkrátka, pokud to okolnosti budou vyžadovat, zahalím se u nich burkou bez protestů.
Burce přichází tzv. na chuť můj chotinek, neboť se domnívá, že by tento oděv mohl napomoci odstranit traumata při pohledu na některé ženy.
Dávali jsme v automobilu na přechodu pro chodce přednost mladé ženě (více než 23 let jí nebylo), která své obrovské tělo narvala do riflí aspoň o číslo menších, nátělník sahající vysoko nad pupek nemohl v žádném případě skrýt přetékající špeky a ohromnou tetováž těsně nad macatými prodlouženými zády; mastný blonďatý culík měla stažený do gumičky uprostřed hlavy a prstových sandálech se táhla jako štrúdl před vytažením. Svůj image neohrožené hrdinky dobrodružných filmů podtrhla hořící cigaretou.
Oba jsme se na ni užasle dívali a než jsme se rozjeli chotínek pronesl:„Burka.“

MSF

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: Burka

  1. JANOVA napsal:

    Gombo,nápad je velmi zajímavý. Můj se začal shánět po větší burce. Nevíš k čemu by ji mohl potřebovat? :)))

  2. Gomba napsal:

    Anebose dá do burky zalézt ve dvou. Jenže v tomto případě musí být oba štíhlí ,-)

  3. JANOVA napsal:

    Armine,díky za postřeh do vlastních řad. MSF

  4. Armin napsal:

    Když jsme u toho……možná ještě víc chlapů by mělo nosit burku taky. Plešatý, malý, s obrovským pivním teřichem visícím přes opasek kalhot, ze kterých vzadu vylézají obě půlky…

    “Burka.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *