BAF

není citoslovce,kterým bych vás chtěla postrašit, ale značka pečícího a vařícího nádobí s titanovým tvrdým základem a nepřilnavým povlakem.

Ódu na pánev pěl už v roce 1979 Péťa Vařič ve stejnojmenné knize Petra Hory (autor knižního seriálu Toulky českou minulostí), kterou stejně s autorem považuji za základní pomůcku při přípravě jídel.
Ale než jsem objevila tu nejlepší, vynaložila jsem během deseti let nemalý peníz, neboť levný výrobek nikdy nepřežil dvanáct měsíců roku. Vzpomínám na jednu, která sotva přežila usmažení řízků pro čtyři osoby.

První kastrol BAF se skleněným víkem o průměru 24 cm a výšce 9,5 mm jsem zakoupila před pěti lety za 2200 Kč. Kroutila jsem se tehdy jako had, ale prodavačka mě přesvědčila, že určitě nebudu litovat. Měla pravdu, ani jednou jsem neželela vynaložených peněz. Smažila, restovala a zapékala jsem v něm pravidelně, a hlavně dbala na to, abych nikdy nepoužila kovové obracečky, nože nebo vidličky. Tím jsem prodloužila výrazně její životnost. Novou jsem si koupila nedávno a podle uloženého záručního listu to bylo přesně na den po pěti letech. Přestože výrobce vylepšil technologii a prodloužil záruční dobu na 5 let, cena výrazně klesla; zaplatila jsem za ni 1497 Kč.

Podle prospektu se vyrábí 25 různých vzorů nádobí. Stačí si jen vybrat.

MSF, BAF – budete překvapeni poměrem kvalitou a životnosti.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *