BIGOS

Polské jídlo, podává se s chlebem.Suroviny:
40 dkg plecka, kýty nebo kuřecího masa,
2 nožky paprikové klobásy,
30 dkg uzeného masa,
2 velké cibule,
hlávka bílého zelí
sůl, pepř mletý, bobkový list, nové koření, pepř celý.

Postup:
Zpěnit cibuli a na ni nakrájet maso, osolit, opepřit, pak dodat nakrájené uzené a klobásu.
Pokrájet zelí a dát trochu dusit, aby se zmenšil jeho objem. Pak spojit s masem a přidat koření. Trochu podlít a dusit do měkka pod pokličkou.

MSF, přijde vhod zejména v zimě. Množství je pro 6-7 lidí podle toho, kolik máš chleba. Možno zapíjet teplým lomcovákem.

Příspěvek byl publikován v rubrice E-pošta. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: BIGOS

  1. Vnučka napsal:

    Co lomcovák. Zakysanka tam prej ještě patří :o))))))

  2. Gomba napsal:

    A receptna lomcovák je kde?!?!?!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *