Makovec

makovecNásledující recept je z mého kuchařského sešitu. Buchta je vynikající, ale přípravu brzdí deset deka mletého máku.

Ingredience:

100 g mletého máku,
200 g hladké mouky,
120 g mletého cukru,
1 sáček vanilínového cukru,
1 žloutek,
¼ litru mléka,
½ sáčku prášku do pečiva.
1 lžička citronové kůry,
½ lžičky mleté skořice.

Ze surovin umícháme vláčné těsto a nalijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech nebo pekáček. Ve středně vyhřáté troubě pečeme podle výšky hmoty 20 – 40 minut a schopností trouby.

MSF

Příspěvek byl publikován v rubrice Něco na chuť. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: Makovec

  1. JANOVA napsal:

    Ontarko,kdysi jsem koupila směs na přípravu makovníku, kde byl nepomletý mák, Bylo to otřesné.
    Mlýnky na mák jsem viděla u nás v jednom bazaru, ale už není ani jeden.
    MSF

  2. Vnučka napsal:

    Mixér taky ne? Obyčejnej kafomlejnek na starý Etě…

  3. Obycejna zenska napsal:

    Ten makovecvypada naramne, kdyz ale ja nemam mlynek na mak. ;o(

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *