Arno

Přišel mi gratulovat Olda a přinesl mi žlutý tulipán, napsal v písničce Jiří Suchý.
Nás navštívil Arno, a nepřinesl nic.

Arno1Asi vůně chutné Tomovy snídaně vylákala čtrnáctiletého barda Arna k tomu,

Arno2

aby se od své paničky vzdálil a bez klepání navštívil naši improvizovanou domácnost. Byl slušný (neskákal po nás), tichý (neštěkal) a nevtíraný. Jen se smutně díval a čekal, zdali si nám něco od úst neodpadne.

Arno3

Jeho majitelkou je paní Ursi (Uršula), milá Švýcarka, která změnila mou představu o tamních ženách, které mám zafixované jako čisťoulinké hospodyně, připravující delikatesní speciality z jedinečných a ještě čistějších surovin pro svou rodinu nebo přátele. Ursi je vdova, maminka tří dcer, několika vnuků a miluje svého přítele Berta, ale ještě více závody na motorce se sajdkárou. Řídí obytné auto a vůbec je taková sportovní třída.
Za fotky na CD jejího miláčka jsme měli možnost u skleničky jejich piva vydolovat z paměti všechny zbytky anglického a německého jazyka. Opět jsme se ujistili, pokud je snaha na obou stranách, člověk má ruce a nohy v pořádku, potom se lidé domluví o čemkoli.

Pan Bert vlastní Sindi (psáno foneticky),

Arno4-Sindi

psí slečnu stejné rasy, která nebyla tak zvědavá jako její kamarád, zato byla velmi nedůvěřivá a pravidelně zvečera poštěkávala po měnících se stínech. Domů se jí vůbec nechtělo. Místo nástupu do automobilu se rozhodla zůstat u rakouských sousedů. Kdyby ji neodnesli v náručí Bertovi, asi by s nimi zůstala.

MSF

Příspěvek byl publikován v rubrice Chorvatsko 2009. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář: Arno

  1. Vnučka napsal:

    No to je ale rozkošný zážitek 🙂 Krásný čubátka :))) Oba, Arno i Sindi Psáno Foneticky, jsou nádherní 🙂 Dojčíngliština je dobrej komunikační prostředek 🙂 Pracně se tu snažím vydolovat z kebule německý SEDNI, furt mi naskakuje SEDNĚTE SI 🙂 Ale co, třeba psejkům někdy vykaj a rozuměli by 🙂 A… nebo… to klidně mohli bejt francouzsky mluvící švýcaříci :):) A to by si nesedl ani jeden, to bych se nechytala vůbec 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *