Štítek

Každá pokrývka hlavy je spolehlivým hrobařem jakéhokoli účesu.Ovšem štítek proti slunci je nejen jistým ochráncem očí a obličeje, ale dokáže zakamuflovat vady na vlasech, které jsem nestačila ráno odstranit.
Mám kšiltů několik, ale můj neoblíbenější je z lakované slámy. Letnímu oblečení dodává šmrnc a mě sportovní eleganci. Za nepatrný obnos jsem ho kdysi koupila na Václaváku, v malé specializované prodejně, kterou vystrnadili movitější nájemci z řad zahraničních podnikatelů. Jelikož vím, že stejný už nikdy nekoupím, chovám se k němu velmi obezřetně; nesmím ho ztratit ani zničit.
Poté co, jsem několikrát proběhla celý dům a doplněk hlavy jsem nenašla, nabyla jsem přesvědčení, že jsem o něj přišla v té době, kdy jsem na židli v jídelně zapomněla kabelku s cennostmi. Naštěstí při východu z budovy jsem udělala kontrolní hmaty a zjistila, že není na svém místě. Schody jsem brala po dvou; bohudík se taštička stále houpala přes opěradlo židle. Byla jsem toho názoru, že zůstal ležet na okenním parapetu, kde na něj bylo dostatek místa. I personálu jsem se ptala, jestli náhodou někdo nenašel. Ale po štítku jakoby se zem slehla. S hodně těžkým srdcem jsem ztracenou věc oželela, ale stále jsem se s tím nemohla smířit. Asi to bylo správně, neboť slaměné stínítko jsem zčistajasna objevila na chalupě, spokojeně čekající na tyči, která je určena k úplně jiným účelům.

stínítko

Tak to dopadne u nás vždycky, jestliže můj drahý muž uklízí mé věci bez mého vědomí.

MSF

Příspěvek byl publikován v rubrice Skorky a povídky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *